Series

Podium Dans

35 AFLEVERINGEN | 30 min | 2018
OMROEP: NTR
OPDRACHTGEVER: NPO 2 Extra

Podium Dans is hèt wekelijks dansprogramma op NPO2 Extra.
In Podium Dans komen choreografen en artistiek leiders van de meest toonaangevende dansgezelschappen uit Nederland maar ook België aan het woord. Iedere aflevering staat één gast centraal in een programma dat een half uur duurt. De meest recente voorstelling is het aanknopingspunt voor verdieping en reflectie op de dans in al zijn verschijningsvormen. Een interview wordt afgewisseld met fragmenten uit eerdere voorstellingen, documentaires, reportages en dansfilms gerelateerd aan de desbetreffende gast. Podium Dans is een programma waar dans de ruimte krijgt die het verdient.
Podium Dans > Bekijk Serie

Van Hier Tot Tokio

4  AFLEVERINGEN | 25 min | 2008
OMROEP: NTR

In Van Hier Tot Tokio bezoekt Hadassah de Boer twee Nederlandse Kunstenaars die wonen en werken in dezelfde wereldstad. De kijker wordt in een soort roadmovie meegenomen en maakt kennis met hun werk. Naast hoe ze wonen zien we ook hoe zij zich sociaal bewegen door die stad. Hoe houden zij zich daar staande ? Wat is de invloed van die stad op hun werk en hoe wordt er daar tegen kunstenaars aangekeken ? Een nieuw fris kunstprogramma dat letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoekt van het Nederlands kunstklimaat.
Van Hier tot Tokio > Bekijk Serie

De Jeugd van Tegenwoordig op hun Best

4  AFLEVERINGEN | 25 min | 2006
OMROEP: BNN

Frans, Jan, Geer, Goor & Renee: de docusoap is niet meer weg te denken uit ons muzikale polderland. En dus kwam in september 2006 een nieuw programma voor moe gereal-lifed Nederland: De Jeugd van Tegenwoordig op hun Best.
Een cultureel verantwoord, inspirerend en dynamisch document over de drie braafste jongens van de Nederlandse rapklas: Willie Wartaal, Vieze Fur en P. Fabergé. Voorbij komt onder meer véél drank, véél drugs, véél boze blikken jegens de crew omdat die te vroeg/te laat/te lang/te dichtbij aanwezig was, reacties van de inner circle op deze vreemde types, muzikale hoogte- en dieptepunten (Lowlands 2005 vs. Lowlands 2006) en uiteraard maken we net genoeg kennis met de heren zelf.

De docusoap is een onherroepelijk en rauw beeld van een raptrio dat niets liever doet dan de uitersten van het artiestenbestaan opzoeken. Rock ‘n roll verbleekt, rap rules. Het is een uniek portret van een band in een tot nu toe besloten decor: de urban scene.
De jeugd van tegenwoordig op hun Best > Bekijk Serie

Moccah

200 AFLEVERINGEN | 15 min | April 2005 – december 2006
OMROEP: MTV Networks

Tis zeker niet lauw als je kapot horror bezig bent, maar nergens je shit kwijt kan in Tatta-land (vrij vertaald: “Het is niet leuk als je leuke dingen doet, maar dat met niemand kan delen in een wit medialandschap”).En dus kwam daar MOCCAH, dat vier seizoenen lang het dagelijkse urban lifestyle programma was van muziekzender The BOX. Met de pijlers Music, Behind the Scenes, Sports, Food, Love, Fashion, Work, Art en Culture richtte het programma zich op jongeren tussen de 15 en 25 jaar, die in en rondom de grote steden wonen.

MOCCAH werd het urban, multiculturele podium voor nieuw en gevestigd talent in Nederland, voor jongeren die, simpel gezegd, iets bijzonders doen of te vertellen hebben. De stijl van de items is street, eerlijk en open, en de items laten zien dat de Generatie Nix/X/patat een verzinsel is van mensen die te lui zijn om te zoeken.

Moccah > Bekijk compilatie

nl_NLDutch
nl_NLDutch